Kajak til låns Vajda ApeX 52

26. januar 2020 16:28 , af Erik Madsen

Vi har af Kajak-sport lånt Vajda nye tur kajak ApeX 52

Vajda har i mange år lavet rigtigt fine og robuste kajakker, men deres fodspark og sæde systemer har ikke været specielt klub venlige, men det har de gjort noget ved i deres nye serie.

Nu er det muligt at flytte fodsparker med en hånd, der er kommer full-plate fodspark, som det har været standard i kap kajakker i en del år nu.

På mange måder minder kajakken om den forgænger Civet Cat, men specielt dækket er ændret, indsnævring i fordækket så det er muligt at ro med høj og smal pagaj føring.

Volumen i fordækket følger den nyeste tendens med at have mindre volumen i selve stævnen og større lige før cockpittet så kajakken får en mere blød gang i mod sø.

Min personlige oplevelse er at der er meget fin allround båd der holder fin retning også i med sø skråt bagfra, absolut en båd som Spica, Coast Fighter, Escape roere uden problemer vil kunne ro.

Men som altid, er der et par ting der ikke er i mål, sædet er et kap sæde, og ikke specielt behageligt til længere ture, og den mangler skot, men begge ska være løst inden den evt. komme på klubbens ønskeliste.   

Så længe dette opslag er synligt ligger kajakken i klubben til fri afprøvning, hvilket jeg kun kan opfordre til.

Lige lidt praktisk:

Kajakken ligger på plads 90, og er oprettet i rokort 090 - DEMO KAJAK.

Fodsparket flyttes ved at trække den blå kugle mod venstre og flytte fodsparket og rykke det indtil der går i hak.

Sædet flyttes ved at løsne begge blå møtrikker, den de skal ikke af, og så rykke sædet. Sædet skal blive på efter roning.