Skal du i kontakt med bestyrelsen beds du sende en mail til: post@kajakklubben-viking.dk
Vedtægter for Kajakklubben Viking
§1 Navn og hjemsted
Kajakklubben Viking er stiftet den 3. februar 1933 og har hjemsted Ørneredevej 19, 8270 Højbjerg. Klubben er tilsluttet Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) under Danmarks Idrætsforbund (DIF) og er underlagt disses love og bestemmelser.
§2 Formål
Klubbens formål er at dyrke kajaksporten herunder fremme kendskabet til denne idræt, og med dette som udgangspunkt fremme det sociale liv i klubben samt medlemmernes ansvar for dens virke.
Klubben stiller kajakker og materiel til rådighed i variable sværhedsgrader for medlemmerne samt tildeler medlemmer med egen kajak pladser i bådhusene, i det omfang det er muligt, og under hensyntagen til behovet for pladser til klubkajakker.
§3 Medlemskab
§3.1. Som medlem af Kajakklubben Viking er man forpligtet til at overholde klubbens vedtægter og leve op til klubbens formålsbestemmelse samt følge de af bestyrelsen vedtagne Sikkerhedsbestemmelser og Ordensreglement samt øvrige retningslinjer.
§3.2. Klubben har følgende aktive medlemskategorier:
Aktive medlemmer/Børn | Fra 8 år til og med det kalenderår hvori man fylder 11 år. |
Aktive medlemmer/Ungdom | Fra 12 år til og med det kalenderår hvori man fylder 18 år. |
Aktive medlemmer/Senior | Fra og med det kalenderår hvori man fylder 19 år. |
Æresmedlemmer | Som æresmedlem kan, ved generalforsamlingsbeslutning, udnævnes medlemmer, der har ydet klubben særlige tjenester. Æresmedlemmer er kontingentfri. |
Aktive medlemmer/senior/Ikke frigivne | Fra og med det kalenderår de fylder 19. |
Gæstemedlemmer | Roere der har aktivt medlemskab i andre klubber under DKF eller bopæl i udlandet, Grønland eller Færøerne. |
§3.3. Klubben har følgende andre medlemskategorier:
Passive medlemmer: Optagelse af passive medlemmer kan ske uanset alder. Passive medlemmer har ikke adgang til selve idrætsudøvelsen og er ikke nøgleberettigede.
Landvikinger: Ældre medlemmer, der er stoppet med at ro men gerne stadig vil have nøgle til klubben og deltage i klublivet.
§3.4.
Bestyrelsen optager nye medlemmer efter ansøgning. Bestyrelsen kan bemyndige et medlem til at træffe afgørelse på vegne af bestyrelsen.
§3.5.
Som aktivt medlem kan optages den, der udøver sporten i henhold de til enhver tid gældende Sikkerhedsbestemmelser og er frigivet til til roning i overensstemmelse hermed. Dette kan ske enten ved gennemførelse af klubbens instruktionsforløb eller ved over for bestyrelsen eller dennes repræsentant at dokumentere tilsvarende kompetence erhvervet andetsteds.
Ikke frigivnes medlemskab gælder kalenderåret ud og forlængelse skal godkendes af bestyrelsen.
Bestyrelsens afslag på optagelse som medlem forelægges generalforsamlingen til endelig afgørelse, såfremt den, der har fået afslag, anmoder herom.
§4 Ansøgning om optagelse som medlem
Ansøgning om optagelse som medlem sendes via det system, som klubben til enhver tid bruger til administration. Ansøgning fra personer under 18 år skal være godkendt af forældremyndighedsindehaver eller værge.
§5 Udmeldelse
Udmeldelse skal ske i det system, som klubben anvender til administration senest 14 dage efter kontingentopkrævningen. I forbindelse med udmeldelse skal medlemmets eventuelle økonomiske mellemværender med klubben afvikles. Mellemværender omfatter også nøgler.
Sletning af medlemmets data sker senest et år efter alle mellemværender med klubben er afviklet. (Jævnfør bestemmelserne i Persondataloven og GPDR).
§6 Kontingent m.v.
Kontingentet betales 1 gang årligt.
Kontingentet og indbetalingsdato fastsættes af generalforsamlingen. Opkrævningsform fastsættes af bestyrelsen. Fastsættelsen af størrelsen på evt. andre afgifter foretages af bestyrelsen.
§7 Restance
Medlemmer, der er i restance efter indbetalingsdatoen, får tilsendt en rykkerskrivelse med en ny indbetalingsfrist. Ved overskridelse af indbetalingsfristen udmeldes restanten uden yderligere varsel og mellemværender afvikles i henhold til §5.
§8 Udelukkelse og eksklusion
Et medlem kan udelukkes midlertidigt eller permanent (eksklusion), såfremt vedkommende handler til skade for klubben, eller såfremt vedkommende ikke opfylder sine medlemsforpligtelser, jævnfør §3.1.
I sager om udelukkelse har medlemmet krav på at blive hørt, inden bestyrelsen træffer afgørelse om udelukkelsen. Bestyrelse bestemmer i hvert tilfælde, hvad udelukkelsen indebærer.
I sager om eksklusion har medlemmet krav på at blive hørt, inden bestyrelsen træffer afgørelse om indstilling om eksklusion. Bestyrelsens indstilling afgøres på førstkommende generalforsamling, hvor den sættes på som selvstændigt punkt umiddelbart efter valg af dirigent.
En generalforsamlingsbeslutning om eksklusion kræver almindeligt flertal blandt de afgivne stemmer.
§9 Ordinær generalforsamling
§9.1. Ordinær generalforsamling afholdes én gang årligt inden udgangen af februar måned.
Datoen for generalforsamlingen bekendtgøres i form af en meddelelse på klubbens hjemmeside samt ved mail til det enkelte medlem senest 2 måneder forud den fastsatte dato. Forslag, der ønskes forelagt generalforsamlingen til vedtagelse, skal være bestyrelsen i hænde senest 3 uger før den fastsatte dato.
Selve indkaldelsen sker med 10 dages varsel i form af en meddelelse på klubbens hjemmeside samt ved mail til det enkelte medlem. Indkaldelsen indeholder dagsorden, indkomne forslag, budget og regnskab.
§9.2. Adgang og taleret til generalforsamlingen har alle foreningens medlemmer, samt hvem bestyrelsen måtte indbyde.
Stemmeret og valgbarhed til bestyrelsen har æresmedlemmer, landvikinger samt alle aktive medlemmer over 16 år, som ikke er i kontingentrestance. Der kan kun stemmes ved personligt fremmøde.
En rettidig indvarslet generalforsamling er beslutningsdygtig uanset de fremmødtes antal.
§9.3. Kan generalforsamlingen, på grund af force majeure, ikke afholdes i henhold til vedtægterne, påhviler det bestyrelsen at sikre en gennemførelse af generalforsamlingen, der i videst muligt omfang tilgodeser de demokratiske principper i vedtægterne og klubbens fortsatte drift. Bestyrelsens beslutning om eventuel nødvendig fravigelse af for eksempel tidspunkt for afholdelse, fremmødeform eller afstemningsform skal sammen med plan for det videre forløb hurtigst muligt meddeles medlemmerne sammen med en kort redegørelse for, hvordan de inddragede hensyn i skønnet er afvejet. Meddelelsen skal ske på samme måde som indkaldelse til generalforsamling.
§10 Dagsorden
Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal mindst omfatte følgende punkter:
1) Valg af dirigent og referent.
2) Bestyrelsens beretning for det forløbne år.
3) Forelæggelse af revideret årsregnskab til godkendelse.
4) Fremlægning af bestyrelsens planer for kommende år.
5) Behandling af indkomne forslag.
6) Fastsættelse af kontingentsatser for det kommende år.
7) Forelæggelse af bestyrelsens budgetforslag for det kommende år til godkendelse.
8) Valg af formand (ulige år) eller valg af kasserer (lige år). Valgperioden er 2 år.
9) Valg af to bestyrelsesmedlemmer. Valgperioden er 2 år.
10) Valg af to suppleanter til bestyrelsen Valgperioden er 1 år.
11) Valg af to revisorer og en revisorsuppleant. Valgperioden er 1 år.
12) Eventuelt.
§11 Generalforsamlingens ledelse
§11.1. Forhandlingerne på generalforsamlingen ledes af en dirigent, der vælges af generalforsamlingen, og som ikke må være medlem af bestyrelsen.
§11.2. Beslutninger træffes ved almindeligt flertal blandt de afgivne stemmer. Dog kræves der to tredjedeles flertal til vedtægtsændringer samt beslutninger om optagelse af lån, pantsætning eller klubbens opløsning, jævnfør §§ 16, 17 og 18.
§11.3. Afstemning skal foretages skriftligt (eller på anden vis, jævnfør §9.3), såfremt fem medlemmer forlanger det. Hvis der er flere kandidater til de samme bestyrelses-, suppleant -og revisor-poster, skal afstemningen afvikles skriftligt. Der udfærdiges et referat over generalforsamlingens beslutninger. Referatet godkendes og underskrives af formanden og dirigenten.
§12 Ekstraordinær generalforsamling
Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid afholdes efter indkaldelse af bestyrelsen og skal afholdes når mindst 25 eller en fjerdedel af klubbens stemmeberettigede medlemmer skriftligt over for bestyrelsen fremsætter ønske herom med en angivelse af det emne, som ønskes behandlet.
Den ekstraordinære generalforsamling skal afholdes senest fire uger efter begæringens modtagelse, og dato for afholdelsen med dagsorden skal offentliggøres senest 7 dage før. For så vidt angår krav til indkaldelsen, mødets ledelse, afstemning m.m. gælder de samme bestemmelser som for den ordinære generalforsamling.
§13 Bestyrelsen
§13.1 Bestyrelsen er klubbens daglige ledelse og repræsenterer klubben i alle forhold. Bestyrelsen kan nedsætte nødvendige udvalg til varetagelse af løbende eller enkeltstående opgaver.
§13.2 Bestyrelsen er ansvarlig for klubbens daglige drift og fastlægger bl.a. klubbens Sikkerhedsbestemmelser og Ordensreglement. Bestyrelsen har ansvaret for, at disse er ajourført og tilgængelige for medlemmerne. I forbindelse med ændringer i retningslinjerne fastlægger bestyrelsen en proces, der i hvert enkelt tilfælde sikrer, at medlemmer og udvalg inddrages.
§13.3 Bestyrelsen fastsætter sin forretningsorden på første møde efter valget og konstituerer sig, herunder hvem der er kontaktperson til de stående udvalg.
§13.4 Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst tre af dens medlemmer (deriblandt formand eller kasserer) er fremmødt efter indvarsling jævnfør forretningsordenen.
Afstemninger foregår ved almindeligt stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed, er formandens stemme afgørende.
§13.5 Der føres referat over bestyrelsesmøder, generalforsamlinger samt særlige begivenheder vedrørende klubbens drift. Disse referater lægges på klubbens hjemmeside.
§14 Regnskab
Foreningens regnskabsår er kalenderåret. Bestyrelsen skal inden udgangen af januar afgive årsregnskab for det foregående år til revisorerne. Årsregnskabet forelægges den ordinære generalforsamling til godkendelse og skal være forsynet med revisorernes påtegning og underskrift. Årsregnskab udsendes til foreningens medlemmer sammen med indkaldelsen til den ordinære generalforsamling.
§15 Revision
Revisorerne skal hvert år i januar gennemgå årsregnskabet og påse, at beholdningerne er til stede. Revisorerne har til enhver tid adgang til at efterse regnskab og beholdninger. Skulle en af revisorerne få forfald indkaldes revisorsuppleanten.
§16 Tegning og hæftelse
Klubben tegnes af formanden og kasserer i fællesskab. Kasserer medgives fuldmagt til klubbens konti i pengeinstitutter, samt til betaling af regninger. Optagelse af lån samt køb, salg eller pantsætning af fast ejendom kræver godkendelse med to tredjedeles flertal af de afgivne stemmer på en ordinær eller ekstraordinær generalforsamling. Klubbens medlemmer hæfter ikke personligt for dispositioner indgået af klubben udover med eget kontingent.
§17 Vedtægtsændringer
Ændring af vedtægterne kan ske på enhver generalforsamling, når mindst to tredjedele af de afgivne stemmer er for forslaget.
§18 Opløsning
Klubben kan opløses, når det vedtages på to generalforsamlinger med mindst 1 måneds mellemrum og med to tredjedele af de fremmødtes stemmer. I tilfælde af opløsning, hvor klubbens aktiviteter ikke direkte overføres til en anden kajakklub (sammenlægning), anbringes formuen i DKF´s varetægt, hvor den kan henstå i indtil 10 år med henblik på etablering af en kajakklub i Aarhus kommune. Frigivelse sker efter DKF´s nærmere bestemmelse. Efter 10 år kan DKF frit disponere over formuen.
Dato for vedtagelse på generalforsamling: 8. februar 2022