Kaproning

Fælles Viking-deltagelse i kaproningsstævner koordineres af kap- og stævne-udvalget. Sidst vi selv stod for at arrangere et stævne var DM i kortbane-kajak/kano på Brabrandsøen i 2007, som vi sammen med MKC var værter for.

Århus Mesterskaberne arrangeres af Århus Kajak Samvirke, et klubsamarbejde som Viking deltager i.

Der er altid medlemmer fra klubben med tilTour-de-Gudenå.

Viking betaler klubbens startgebyr til Århus Mesterskaberne, Havneræs, kortbane- og maratonstævner mm.

Til Tour de Gudenå, Lyserød lørdag ol. stævner betaler klubben halvdelen af startgebyret.

Statuetter for Århusmesterskaberne i kajakroning

Århusmesterskaberne afholdes en gang årligt, og arrangeres i fællesskab af klubberne i Århus Kajak Samvirke, ÅKS. Alle klubber hjemmehørende i Århus Kommune kan deltage. Roere som er aktive medlemmer i en af disse klubber, efter klubbens gældende regler, kan deltage. Kortbanestævnet afvikles på Brabrand Rostadion. Maratonstævnet afvikles på Brabrand Rostadion eller på bugten. Indbydelse udsendes til samtlige Århusklubber af ÅKS/den arrangerende klub senest en måned før stævnet afholdes. Tilmeldingslister skal være ÅKS/den arrangerende klub i hænde senest en uge før stævnet. Der er mulighed for eftertilmeldinger. Deltagerne i stafetterne meddeles arrangørerne minimum en time før start.

Officials: ÅKS/den arrangerende klub sørger for officials.

Startgebyr: K1 20 kr., K2 40 kr., Stafethold 40 kr. 

Generelle regler: Et løb afvikles altid, hvis 3 både er tilmeldt. Alle løb afvikles som finaleløb. Hvor der ikke er fastsat specielle regler herom gælder DKF´s kaproningsreglement, dog undtaget regler om bådvægt.

Økonomi/Præmier: ÅKS/den arrangerende klub afholder udgifterne ved stævnet. I ungdomsløbene uddeles præmier i form af medaljer til nr. 1, 2 og 3 i alle klasser. Der er ikke præmier i øvrige løb.

Klasser og starttider - hent dokument her.

Lyserød Lørdag 7. oktober 2016 - Kvindekajakløb- ved Kano og Kajakklubben Gudenå - 8 km eller 16 km

Indbydelse

  • Vi melder os til hver især på DKF’s hjemmeside: http://kanokajakkurser.dk/index.php?main_page=product_info&cPath=261&products_id=1168
  • Sidste frist for tilmelding via DKF (og inkl. trøje): Den 18. September.
  • Alternativt kan man tilmelde sig på dagen i Randers, men så er der ingen trøje.
  • Meld dig desuden til på Vikings hjemmeside (under kalenderaktiviteter) af hensyn til transport af kajakker og kvinder.
  • Vi mødes ved Kajakklubben Viking, lørdag den 7. oktober kl. 8.30. Vi pakker kajakker på traileren og følges til Randers. Start på løbet kl. 11, tidstagningen stopper kl. 14.
  • Afgang til Randers, når kajakkerne er gjort klar.
  • Fælles hjemkomst (ca. ca. kl. 16) efter præmieuddeling.

Har du den snart ikoniske lyserøde vikingehjelm? Hvis du gerne vil have, at Helle laver én til dig (ca 75,00 kr) så skriv eller ring senest fredag d. 30. september.