Ungdomsaktiviteter

Instruktion

Der er tre ungdomsroerniveauer:

  1. Begynder – så må man sammen med en ungdomsinstruktør ro på strækningen til stensætningen nord for klubben og til 5'eren syd for klubben.
  2. Sikkerhedsgodkendt ungdomsroer – så må man ro med uden for begynderområdet, man må ro handicap, komme med til Brabrand når der er dårligt vejr, komme med til stævner og ture uden for klubben.For at blive sikkerhedsgodkendt skal man aflægge godkendt prøve i :
    1. 600 meter svøming i bugten (350 meter for børn ind til 12 år)
    2. Enkelt makkerentring. Selv kunne komme op hvis en makker holder båden
    3. Svømme ind med kajakken og tømme den for vand
  3. Frigivet roer med nøgleret - så må man ro som en voksen roer, bortset fra at man ikke har ledsageret. Man skal være fyldt 16 år og have bestået de samme prøver som en voksen.
For at deltage i Tour de Gudenå skal man endvidere kunne single entre den konkrete båd man skal ro i.

Ungdomsaktiviteter

Formålet med Viking ungdom er at udvikle gode, glade roere med en god klubånd! Her er både plads til motionsroeren og til den ambitiøse roer.

Viking ungdom er for aldersgruppen 10-18 år. Efter det 18. år er man stadig velkommen til at deltage i ungdomstræningen, evt. som hjælpetræner. Træningen er tilrettelagt så den enkelte roer i eget tempo kan udvikle stabilitet, roteknik og hastighed. Der lægges vægt på selvstændighed og træning i sikkerhed: at kunne bjærge egen kajak, tømning af denne, at kunne vurdere vejr og vind i forhold til rovand og kajakvalg, fælles ansvar for hinanden, både på land og til vands, f.eks. makkerhjælp.

I hver sæson er hele ungdomsholdet på en eller to længere ture, og holdet deltager i Århus Mesterskaberne og andre relevante konkurrencer, f.eks. Tour de Gudenå. Udover dette opfordres til at deltage i klubbens fælles arrangementer og weekendture. Træningen foregår ved klubhuset ved Silistria og på Brabrand rostadion.  I vinterhalvåret gennemføres træningen dels ved klubben og dels ved besøg hos andre klubbr i Århus-området. Der er i vinterhalvåret også et antal konkurrencer, ”havneræs” rundt om i Østjylland.

 

Ny Ungdomskajakroer hos Viking?
Er du interesseret i at starte som ungdomroer hos Viking, kan du kontakte Jacob K. Jørgensen (Jacobk68@live.dk) hele året. Det planlægges, at nye roere starter omkr. 1. maj, men ellers tages der nye ind i hele sommersæsonen. Du skal være fortrolig med vand og kunne svømme, derudover skal du være indstillet på at yde dit til fællesskabet i ungdomsgruppen og i kajakklubben Viking. Du er velkommen i sommersæsonen til at få en prøvetur. Klubben har alt det fornødne udstyr til almindelig træning og til deltagelse i konkurrencer. Du skal blot have din personlige beklædning med.

 

Træningstider

I sommer sæsonen fra ca 1. maj til efterårsferien træner vi på bugten ved Viking, hver mandag kl 17.00 til 19.00. Her starter nye roere. Når man så er sikkerhedsgodkendt (se længere nede), så kan man deltage i klubbens pointløb onsdag kl. 19.00 og man kan få lov til efter lyst og evne at deltage i Århus Kajak Samvirkes fælles ungdomstræninger på Brabrand Rostadion. Her træner vi sammen med unge fra andre klubber i Århus.
 
Brabrand træningstiderne er hele året rundt:
Søndag eftermiddag (når der ikke er stævner) tidspunktet varierer fra kl 14.00 til kl 16.00 efter lyset. Om søndagen er vi så vidt muligt på vandet. 
 
Derudover trænes der mandag og torsdag kl. 17. Om sommeren på vandet og om vinteren er det tørtræning - cirkeltræning, ergometerroning og løb.
 
Brabrand træningen er tilvalg til klubbens egen træning, og man kan komme efter lyst og behov en, flere eller alle gangene. Koordinering, info og tilmelding foregår på facebook.

 

Beklædning sommer
Tøj der kan tåle at blive vådt, en tynd vindtæt jakke (regnjakke), samt ekstra undertøj

Beklædning vinter

  • Inderst – svedtransporterende undertøj.
  • Absorberende – isolerende, gerne uld.
  • Vindbeskyttelse – evt. regntøj.
  • Fødder – f.eks. uldne sokker, neoprensko (surfersko)
  • Hænder – f.eks. cykelhandsker, neopren håndledsvarmere, rohandsker.
  • Hoved – f.eks. kasket, hårbånd, hue. 

 

Det sociale
Udover fællesskabet som ligger i træningen, afsluttes også hver træning med et socialt samvær, hvor dagens træning bliver gennemgået, og hvor der gives beskeder af  fælles interesse (ture, konkurrencer, mv.)